3-ploegendienst

Er wordt vaak in drieploegendienst gewerkt om een bedrijfstijd van tussen de 100 en 130 uur per week te halen. De arbeidsduur is gemiddeld tussen de 36 en 40 uur per week, verdeeld over in ieder geval de vroege en late diensten in combinatie met nachtdiensten (of weekend werken). In de meeste roostervoorbeelden worden 7.00 – 15.00 – 23.00 uur als wisseltijden aangegeven, maar die zijn vanzelfsprekend te verschuiven naar 6.00 – 14.00 – 22.00 uur. Het is gebruikelijk dat er bij een drieploegendienst ploegentoeslag wordt betaald, meer informatie hierover kan gevonden worden op ploegentoeslagen.nl.

3-ploegenrooster_eigenschappen

Een aantal varianten van 3-ploegenroosters zijn: 3 ploegenrooster achterwaarts3-ploegenrooster voorwaarts en 3-ploegenrooster zonder nachten met weekend. Er zijn nog alternatieven hierop, bijvoorbeeld het 3-ploegenrooster voorwaarts voor 36 uur, een 3-ploegenrooster met 3 nachten en een 3-ploegenrooster zonder nachten met een verlengde dienst. Neem contact op voor de alternatieve vormen.

3 ploegenrooster achterwaarts

3-ploegenrooster achterwaarts

Een veel voorkomend 3-ploegenrooster is het ‘achterwaarts’ 3-ploegenrooster. Deze variant wordt achterwaarts genoemd omdat de reeks diensten van nacht naar laat naar vroeg gaat.

Lees Meer

3 ploegendienst voorwaarts roterend

3-ploegenrooster voorwaarts

Een alternief een 3-ploegenrooster is het ‘voorwaarts’ 3-ploegenrooster. Deze variant wordt voorwaarts genoemd omdat de reeks diensten van vroeg naar laat naar nacht gaat.

Lees Meer