4-ploegendienst

Er wordt in vierploegendienst gewerkt om een bedrijfstijd van rond de 144 uur per week te halen. Vierploegenroosters kunnen een kansrijke oplossing bieden voor bedrijven waar de drieploegendienst met overwerk een overbelasting van medewerkers veroorzaakt.

Veel roosters vallen onder de “semi-continue” ploegendienst. De arbeidsduur is gemiddeld ongeveer 36 uur per week, verdeeld over vroege, late, en nachtdiensten. Vaak wordt er gewerkt van maandag tot en met zaterdag, en is de zondag vrij van werk. Het is gebruikelijk dat er voor een 4-ploegendienst een ploegentoeslag wordt betaald, een overzicht van gebruikelijke toeslagen kan gevonden worden op ploegentoeslagen.nl.

4-ploegenroosters-roosterkenmerken

Een aantal varianten van ploegenroosters zijn:  4-ploegenrooster 2-2-24-ploegenrooster 3-4 en 4-ploegenrooster kort cyclisch. Andere vormen waaraan gedacht kan worden zijn het 4-ploegenrooster met een bedrijfstijd van 136 u/w, het 4-ploegenrooster met minder nachtdiensten en het 4-ploegenrooster met 12 op/2 af. Wanneer u interesse heeft in 1 van de laatst genoemde roosters of een ander maatwerk rooster, neem dan contact op!

4 ploegenrooster 2-2-2

4-ploegenrooster 2-2-2

Een “2-2-2” 4-ploegenrooster is een snelroterend rooster waarbij de medewerker steeds 2 vroege, 2 late en 2 nachtdiensten draait. Daarnaast is de zondag standaard vrij.

Lees Meer

4 ploegenrooster 3-4

4-ploegenrooster 3-4

Een “3-4” 4-ploegenrooster is een rooster die zich laat kenmerken door een reeks van minimaal 3 en maximaal 4 diensten achter elkaar. Meestal zijn dit ook dezelfde soort diensten.

Lees Meer